Laag Beugt 1a, Heeswijk-Dintheropeningstijdenvolg ons
Collectie

Teakhout meubelen

Teakhout komt van de teakboom ‘Tectona Grandis’. Dit is een bladverliezende boom die wel 40 meter hoog kan worden. Teak is een duurzame en zeer stabiele houtsoort en laat zich uitstekend bewerken. Het is een beetje vettig door de natuurlijke oliën, splintert niet en vormt geen ‘roest’ of corrosie als het met metaal in contact komt. Geen houtsoort combineert zoveel goede eigenschappen. Dat is de reden, dat teakhout zoveel wordt gebruikt in scheepsbouw, voor duurzame constructies in de chemische industrie en natuurlijk voor houtsnijwerk en meubelen.

Maatwerk teakhout meubelen?
Onze eigen ontwerpen worden onder andere in Colombia vervaardigd. Wij werken samen met vijf kleine Colombiaanse bedrijfjes met in totaal ongeveer 50 medewerkers die permanent voor Hedi teakhout meubelen maken. Wij vinden het van groot belang dat de mensen die voor ons teakhout meubelen maken, goed worden beloond voor hun werk. Eerlijk vakmanschap uit Colombia, onze trots, onze passie. Lees hier meer.

Duurzame teakhout meubelen
Oorspronkelijk komt teak uit Zuidoost-Azie, maar de teakboom wordt tegenwoordig op grote schaal, wereldwijd aangepland in de tropische gebieden. Dit leidt ertoe dat er grote verschillen zijn in kleur, gewicht en hardheid van dit hout. Het teakhout van Hedi is gerecycled teakhout, afkomstig van bielsen van de spoorwegen en van houten huizen, die worden afgebroken.